Arjen Praat

Advocaat

Arjen Praat is gespecialiseerd in het omgevingsrecht en algemeen bestuursrecht. Hij houdt zich vooral bezig met milieu- en ruimtelijke vraagstukken en staat zowel (semi)overheden als projectontwikkelaars bij. Arjen heeft een speciale focus op de duurzaamheidstransitie in de gebouwde omgeving en ruime ervaring als adviseur en procesadvocaat.

Arjen begon zijn carrière als bedrijfsjurist in de commerciële rechtspraktijk en was daarna bijna zes jaar werkzaam als advocaat omgevingsrecht bij NautaDutilh. Vanaf 2023 is Arjen werkzaam bij NewGround Law.

Talen: Nederlands, Engels

Persoonlijk profiel
No-nonsense
Sparringpartner
Oplossingsgericht
Contact

Gustav Mahlerplein 27, 5th floor, Amsterdam

Expertise

Rechtsgebiedenregister

Arjen Praat staat bij Legal 500 EMEA 2024 genoteerd als Recommended Lawyer in Environment and Planning (Tier 2).

Arjen Praat heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
> Omgevingsrecht (Milieurecht, Natuurbeschermingsrecht, Ruimtelijk bestuursrecht)

Lidmaatschappen

Vereniging voor Bouwrecht (VBR)
Vereniging voor Bestuursrecht (VAR)

Artikelen

Praat & Ettekoven, VFC 2022
Praat en K. van Ettekoven, ‘De gebouwde omgeving: Fitfor 55 procent reductie in 2030?’, Vastgoed Fiscaal & Civiel 2022, afl. 5, p. 8-16

Praat & Ettekoven, VFC 2021
Praat en K. van Ettekoven, ‘De klimaatdoelen wettelijk vertaald: een greep uit de huidige en toekomstige vastgoed-gerelateerde regelgeving’, Vastgoed Fiscaal & Civiel 2021, afl. 6, p. 4-9 | Lezen

Nieuws en publicaties

Menu