André Gaastra

Partner / Advocaat

André heeft naast rechten scheepswerktuigkunde gestudeerd en de Grotius specialisatieopleiding Algemeen Bestuursrecht voltooid. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring als advocaat in het bestuursrecht, milieu-en veiligheidsrecht, toezicht, (strafrechtelijke) handhaving en energierecht en ruim 15 jaar ervaring in handel en (chemische) industrie. Dit is vaak gerelateerd aan Greenfield en Brownfield projecten. Zijn cliënten zijn veelal actief in de (chemische) industrie, transport en opslag en overige maakindustrie. Advisering over ESG-vraagstukken is een toenemend onderdeel van zijn praktijk. Cliënten zien André’s ervaring in het bedrijfsleven als een belangrijke pré bij de behandeling van complexe juridische vraagstukken.

Erkend door Who’s Who Legal als Global Leader Environment 2020: “André Gaastra is highly sought after for his strong experience across the gamut of environmental law issues, including air emissions, waste handling and permits and compliance.”

Persoonlijk profiel
Energiek
Daadkrachtig
Doelgericht
Contact

Gustav Mahlerplein 27, 5th floor, Amsterdam

Expertise

André Gaastra partner / advocaat
André adviseert en procedeert in kwesties die betrekking hebben op algemeen bestuursrecht, milieu (vergunningen, technische normen, bodemverontreiniging, geluid, emissies naar lucht en water), afval- en bouwstoffen, (duurzame) energie, CCS/CCU en netwerken. Hij is thuis in het bestuursrecht (w.o. Bibob) en het civiele recht en het strafrecht op deze terreinen. André adviseert in toenemende mate ook over ESG-gerelateerde onderwerpen.

Aanbevelingen

André Gaastra staat bij Legal 500 EMEA 2024 genoteerd als Recommended Lawyer in Environment and Planning (Tier 2), in Energy (Tier 3), en in Real Estate (Tier 4).

    

Rechtsgebiedenregister

André Gaastra heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
> Omgevingsrecht (Milieurecht, Bodembescherming,Vergunningen, Toezicht en Handhaving, Natuurbeschermingsrecht, Waterrecht)
> Vastgoedrecht (Bouwrecht)

Lidmaatschappen

Vereniging van Milieurecht Advocaten (VMA)
Vereniging voor Milieurecht (VMR)
Vereniging voor Bestuursrecht (VAR)

Nevenactiviteiten

Oud lid van de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten in het Arrondissement Noord-Holland.
Oud docent Bestuursprocesrecht aan de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).
Oud lid van het Algemeen Bestuur van de Ondernemersvereniging Regio Amsterdam (ORAM).
Spreker op studiedagen en symposia over milieurechtelijke onderwerpen.
Publicist in diverse milieurechtelijke tijdschriften.

Nieuws en publicaties

Menu