Maria Bouwman

Advocaat

Maria voltooide haar LLB Rechtsgeleerdheid en haar LLM Privaatrecht (cum laude) aan de Universiteit Utrecht. In 2020 behaalde Maria haar tweede master Encylopedie en filosofie van het recht, eveneens cum laude, aan de Universiteit Leiden. Voordat Maria bij NewGround Law begon als advocaat-stagiaire Milieurecht in december 2021, werkte zij als advocaat bij Pels Rijcken op de sectie Ruimte en Milieu. Daarvoor werkte ze als docent-onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Haar juridische carrière startte Maria als werkstudent bij De Brauw Blackstone Westbroek en als stagiaire bij Pels Rijcken. Tevens werkte Maria als vrijwilliger voor VluchtelingenWerk Nederland en was zij buddy aan de Universiteit Utrecht in het programma InclUUsion.

Maria houdt van talen en schrijven en schreef artikelen over onder andere de Urgendazaak.

Talen: Nederlands, Engels, Frans en Spaans

Persoonlijk profiel
Leergierig
Betrokken
Integer
Contact

Gustav Mahlerplein 27, 5th floor, Amsterdam

Expertise

ARTIKELEN
Maria Bouwman schrijft regelmatig het blog van NewGround Law. Andere artikelen van Maria Bouwman als (mede)auteur:

Bouwman, VR 2021/5
Mr. M. Bouwman, ‘Geslachtsspecifieke statistieken en schadebegroting bij jonge kinderen’, Verkeersrecht 2021, afl. 5, p. 130-136 | Lezen

Individuele rechtvaardigheid bij maatschappelijke ongelijkheid: een blik op Noord-Amerika.

Bouwman, NJB 2019/36
Maria Bouwman, ‘Een urgente dialoog’, Nederlands Juristenblad 2019, afl. 36, p. 2700-2703 | Lezen

Over de ontvankelijkheid van belangenorganisaties die een beroep doen op artikel 2 en 8 EVRM voor de nationale rechter en het EHRM.

 

Publicaties

Menu